nieuws

Inbreekacteurs kraken Hotel De Draak

Horeca

Het bierluik van Hotel De Draak in Bergen op Zoom heeft het bedrijf de das omgedaan. In het televisieprogramma De Inbreker legden twee ex-inbrekers de matige beveiliging van het hotel pijnlijk bloot.

Als gevolg op het Avro-programma heeft het hotel de beveiliging direct aangepast. Hotel De Draak was op de hoogte van de inbraakpoging van de acteurs voor het tv-programma. ‘We hadden afgesproken het hotel niet anders te beveiligen dan normaal. Ze hadden een voorstudie gemaakt. Het bierluik was niet goed afgesloten’, aldus Harry van Heijst van De Draak in BN/DeStem.

Inmiddels hebben beveiligingsexperts het hotel helemaal doorgelicht. ‘Aan de oude luiken zijn kettingen gelast. Alle hotelkamers hebben nieuwe sloten gekregen, net als de in- en uitgangen. En bovendien zijn de kasten met zilverwerk beveiligd met sloten. We voldoen nu aan de laatste eisen op het gebied van beveiliging’, aldus Van Heijst.

Reageer op dit artikel