nieuws

Inbrekersbende teistert Scheveningse horeca

Horeca

De Scheveningse horeca zegt geteisterd te worden door een inbraakgolf. Het zou gaan om een bende van zo’n tien Scheveningse jongeren. De politie zegt dat het niet duidelijk is dat er sprake is van één dadergroep en wil uitdrukkelijk niet spreken over een inbraakgolf.

Inbrekersbende teistert Scheveningse horeca

Voor horecaondernemer en slachtoffer Kees Kortekaas is het heel eenvoudig. Een bende van zo’n tien jongeren is verantwoordelijk voor meerdere inbraken in horecabedrijven in korte tijd. Zelf was Kortekaas, eigenaar van Grand Café Titanic, twee keer slachtoffer.

Kortekaas schat de schade op zo’n 20.000 euro. ‘Het gaat om een bende van zo’n tien Scheveningse jongeren. Ze voelen zich onoverwinnelijk en roepen ongeveer van de daken wat ze doen. Ik wist enkele uren na de eerste inbraak al waar mijn spullen waren. Maar de politie had pas dagen later tijd’, aldus Kortekaas in De Telegraaf.

De daders zijn zo brutaal dat ze zelfs tegenover de dochter van Kortekaas hun daden hebben toegegeven. ‘Hij (een van de daders, red.) bedankte mijn haar dat er de vorige keer zo veel geld in kas zat. De brutaliteit. Zij werd boos, hij gaf haar vervolgens een paar tikken waarna hij de zaak werd uitgezet’.

Kortekaas stelt dat de politie veel te laks en traag is. Een woordvoerder van de politie weerlegt deze beschuldigingen en stelt dat het voor hen absoluut niet duidelijk is dat er sprake is van één dadergroep.

Reageer op dit artikel