nieuws

Indiaas hotel wil mannen met paardenstaart

Horeca

Een vijfsterren hotel in India moedigt het mannelijk personeel aan om het haar in een paardenstaart te dragen. Alle managers van het Lemon Tree hotel in Gurgaon dragen staartjes met een geel elastiekje eromheen. De hotelleiding gelooft dat bezoekers zich daardoor meer relaxed voelen.

‘Het is een bron van inspiratie in het bedrijf’, zegt algemeen manager Rahul Pandit. ‘Wanneer medewerkers promotie willen zeggen ze niet: hé, ik wil naar een hogere schaal, maar vragen ze: wanneer mag m’n haar in een staartje?’

Volgens manager Gaurav Pillial hebben mensen die een vijfsterren hotel bezoeken er moeite mee om op de man achter de balie af te stappen, omdat die zo druk bezig is. ‘Hier lopen ze naar hem toe en vragen ze: waarom zien we hier zoveel paardenstaartjes? Zo wordt het ijs gebroken.’

De paardenstaartjes mogen maximaal acht centimeter lang zijn, schrijft het handboek van het hotel voor.

Reageer op dit artikel