nieuws

Indrukwekkende groeispurt Bereneetcafés

Horeca

De eetcafés van de Beren Holding hebben afgelopen jaar een gigantische omzetstijging behaald. De jaaromzet steeg in 2004 met ruim 70 procent tot 11,5 miljoen euro. Dat blijkt uit de jongste ranglijst van de Misset Horeca Top-100.

Indrukwekkende groeispurt Bereneetcafés

In de ranglijst met grootste horecabedrijven maakt de Beren Holding een enorme sprong van plaats 83 naar 62. De omzet steeg in 2004 met 71,6 procent van 6,7 miljoen euro in 2003 naar 11,5 miljoen euro vorig jaar. Voor dit jaar voorspelt het horecabedrijf een groei van 5 procent.

Oorzaak van de indrukwekkende groeispurt is de uitbreiding van de franchiseketen. Het bedrijf steeg van tien naar dertien eetcafés. De nieuwe zaken zijn allemaal grote bedrijven met minimaal tweehonderd zitplaatsen. Ook dit jaar komen er weer drie zaken bij. Hiervoor investeert het bedrijf voor 3 miljoen euro.

Eigenaren van de Beren Holding zijn Robert Cramwinkel en Ad Schaap. De naam Beer komt van oprichter Robert de Bruin, die inmiddels niet meer werkzaam is voor het bedrijf. De Bruin opende begin jaren tachtig een café en noemde de zaak Bruintje Beer.

Benieuwd naar de Top-100. Bekijk dan hier de gehele ranglijst.

Reageer op dit artikel