nieuws

Informatie over allergie in horeca

Horeca

Restaurants, cafetaria’s en andere etensverstrekkers moeten klanten actief gaan informeren over risico’s voor allergiepatiënten. Dat zegt Europees topambtenaar Alexandra Nikolakopoulou.

Informatie over allergie in horeca

Zeventig procent van de levensbedreigende allergische reacties heeft plaats als mensen buiten de deur eten. Ook bakkers, slagers, traiteurs en marktkramen die niet-voorverpakt voedsel verkopen, moeten deze informatie straks verplicht geven, vindt Nikolakopoulou.

De verplichting is onderdeel van het voorstel van de Europese Commissie voor nieuwe etiketten op de voorkant van verpakte en onverpakte voeding. Europa wil een einde maken aan de etikettenwirwar in de winkels. ‘Absurd en onpraktisch’ noemt Koninklijk Horeca Nederland (KHN) het voorstel. ‘Klanten kunnen nu aangeven of ze ergens allergisch voor zijn. Dat is toch genoeg’, reageert KHN in het Algemeen Dagblad.

Reageer op dit artikel