nieuws

ING Bank: ‘Lange termijn vooruitzichten hotellerie goed

Horeca

De gemiddelde groei van het aantal overnachtingen in de sector hotellerie gaat tot 2007 twee procent per jaar bedragen. Dat is de verwachting van de ING Bank. Het bankiershuis maakte deze ‘onverminderd gunstige vooruitzichten’ bekend na studie het Economisch Bureau van de ING.

Op korte termijn kan de groei in overnachtingen stagneren maar op langer termijn ziet het er goed uit, meent het bankbedrijf. De stijging op langer termijn zal vooral voor rekening komen van een groter aantal zakelijke gasten. Ook binnenlands hotelbezoek zal bijdrage aan goede opbrengsten.

De rem op korte termijn schrijft de bank toe aan het uitblijven van economisch herstel, slepende politieke conflicten, terroristische dreigingen en capaciteits- en bereikbaarheidsproblemen in de regio Amsterdam en de rest van de Randstad.

Reageer op dit artikel