nieuws

Inkrimpen verkeer moet Leidseplein meer allure geven

Horeca

Het populaire Leidseplein in Amsterdam moet een metamorfose ondergaan. Auto’s moeten zoveel mogelijk weg en de taxistandplaats moet naar een andere plek. Dat wil stadsdeel Centrum. Horecabazen vroegen begin dit jaar al om een aanpak van het horecaplein.

Inkrimpen verkeer moet Leidseplein meer allure geven

Centrum wil de verkeersveiligheid op het drukke uitgaansplein bevorderen. Daarnaast wil de lokale overheid het verkeersbeeld rustiger maken en de Leidsepleinbuurt meer eenheid laten uitstralen. Nog dit jaar moet een verkeerskundig onderzoek gereed zijn.

Op 10 februari dit jaar stelden horecabazen, cultuurinstellingen en buurtbewoners al aanpassingen voor om het Leidseplein te verbeteren. Centrum ging vervolgens aan de slag met de aanbevelingen en kwam tot de conclusie dat het plein eenheid, samenhang en allure nodig heeft. Daarvoor moeten cultuur en uitgaan veel meer hand in hand gaan en moet verkeer wijken.

In de deelraad Centrum stuiten de nieuwe plannen vooralsnog op weinig weerstand. ‘Wij verwelkomen dit. De VVD wil al lang dat de tram uit de Leidsestraat verdwijnt en de taxistandplaats verhuist naar de andere kant van het Hirschgebouw’, aldus VVD-freactievoorzitter Aart Jan Hoolsema op de website van Het Parool.

Reageer op dit artikel