nieuws

Interbrew groeit flink dankzij Jupiler in Nederlandse horeca

Horeca

De sterke opkomst van biermerk Jupiler is mede de oorzaak van het feit dat steeds meer Belgische brouwers terrein winnen in de Nederlandse horeca. Terwijl de Nederlandse brouwers kampen met een dalende afzet, groeit de import van Belgisch bier spectaculair.

Interbrew groeit flink dankzij Jupiler in Nederlandse horeca

Interbrew, leverancier van Jupiler, meldt dat 1100 kroegen het populaire bier inmiddels afnemen. Twee jaar geleden waren dat er nog 500. ‘Zonder het actief te promoten is de consument er zelf om gaan vragen’, laat een woordvoerder van Interbrew weten in De Telegraaf.

De opmars van Jupiler begon jaren geleden in Limburg. Daar kochten cafés het bier in in de naburig Belgische stad Luik. Vervolgens verspreidde het biermerk zich als een olievlek uit over Nederland. Als voorbeeld van de groei van Jupiler haalt De Telegraaf Utrecht aan. Daar wordt het bier inmiddels getapt in achttien zaken.

Reageer op dit artikel