nieuws

Ipod door verkoopgrens 100 miljoen

Horeca

NEW YORK – Computerfabrikant Apple zegt de honderd miljoenste iPod te hebben verkocht. Daarmee is het product vijf jaar na de lancering volgens Apple de snelst verkopende muziekspeler in de geschiedenis.

Ipod door verkoopgrens 100 miljoen

De eerste iPod werd in 2001 geproduceerd en zou een marktaandeel van 75 procent hebben. Tevens zijn er inmiddels meer dan vierduizend speciale accessoires voor geproduceerd. ‘iPod heeft wereldwijd miljoenen mensen geholpen hun liefde voor muziek te herontdekken en wij zijn trots dat we daaraan hebben kunnen bijdragen’, zei topman Steve Jobs ter gelegenheid van het verkoopsucces.

De online muziekwinkel van Apple, iTunes, heeft inmiddels 2,5 miljard liedjes verkocht, 50 miljoen afleveringen van televisieseries en meer dan 1,3 miljoen films. Het verkoopsucces wordt gevierd op het moment dat een nieuwe concurrent de markt betreedt. De maker van geheugenkaartjes SanDisk komt met een speler die draadloos internet aankan, waardoor luisteren naar internetradio, chatten en het bekijken van foto-reportages mogelijk wordt.

Reageer op dit artikel