nieuws

iPod en MacBook laten Apple juichen

Horeca

CUPERTINO – Apple, meest bekend van de digitale muziekspeler iPod, heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken jaar een nettowinst geboekt van 770 miljoen dollar tegen 410 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet steeg met 21 procent naar 5,26 miljard dollar.

iPod en MacBook laten Apple juichen

Dat maakte het Amerikaanse bedrijf woensdag na het slot van Wall Street bekend. De verbeterde resultaten zijn te danken aan een goede verkoop van de iPod en de draagbare MacBook. De cijfers zijn veel beter dan analisten en Apple zelf hadden verwacht. Het aandeel Apple ging in de elektronische handel nabeurs met bijna 5 procent omhoog.

Apple brengt in juni de iPhone uit. Dat is een apparaat dat kan bellen maar ook muziek en beeldmateriaal kan afspelen. Om de iPhone op tijd op de markt te krijgen, moest Apple wel de introductie van zijn nieuwe besturingssysteem met de codenaam Leopard uitstellen.

Reageer op dit artikel