nieuws

Italiaanse badplaats weert buitenlandse horeca

Horeca

De Italiaanse badplaats Forte dei Marmi verbiedt buitenlandse horeca. De burgemeester laat weten dat hij niet langer toestaat dat gelegenheden worden geopend die niets te maken hebben met de cultuur van deze stad.

Italiaanse badplaats weert buitenlandse horeca

Dat meldt Nieuwsblad.be. Eerste burger Buratti van het Toscaanse stadje wil Forte dei Marmi behouden zoals iedereen het kent. Volgens hem heeft het niets te maken met een afkeer tegen vreemdelingen en geldt het voor alle buitenlandse vormen van horeca.

In Forte dei Marmi is het ook al zo dat oorspronkelijke bewoners van de plaats voorrang hebben bij het bemachtigen van een woning. De badplaats is een populaire vakantiebestemming waar bijna de helft van de geregistreerde woningen als vakantiehuis wordt gebruikt.

Reageer op dit artikel