nieuws

Jaar gratis overnachten in Japans hotel

Horeca

Hoe lang kun je in een hotel overnachten zonder te betalen? In Japan weten ze sinds kort het antwoord. Op het eiland Kyushu, achthonderd kilometer ten zuiden van de Japanse hoofdstad Tokio, verbleef de 70-jarige Japanse vrouw Fumi Takemiya 376 dagen in een hotel, zonder te betalen. Vanwege een enorme betaalachterstand van zo’n € 35.000,- werd ze gearresteerd en verdween vervolgens achter de tralies.

De vrouw won het vertrouwen van de hotelmanager door de rekeningen van de eerste twee maanden van haar verblijf op tijd te voldoen. Daarna kreeg de hotelmanager alleen nog maar excuses te horen. ‘Een vriend van mij stuurt binnenkort geld’ en ‘ik krijg spoedig geld terug van iemand’, meldde de vrouw. De hoteleigenaar verklaarde dat hij het moeilijk vond hard op te treden tegen de oude vrouw.

De vrouw won het vertrouwen van de hotelmanager door de rekeningen van de eerste twee maanden van haar verblijf op tijd te voldoen. Daarna kreeg de hotelmanager alleen nog maar excuses te horen. ‘Een vriend van mij stuurt binnenkort geld’ en ‘ik krijg spoedig geld terug van iemand’, meldde de vrouw. De hoteleigenaar verklaarde dat hij het moeilijk vond hard op te treden tegen de oude vrouw.

Reageer op dit artikel