nieuws

Jacht op illegale hotels geopend

Horeca

De gemeente Amsterdam heeft veertien illegale hotels en hostels in de binnenstad gemaand binnen twee weken de deuren te sluiten. Zij voldeden niet aan het bestemmingsplan of hadden niet de juiste horecavergunningen, aldus een woordvoerster van stadsdeel Amsterdam-Centrum donderdag.

De gemeente heeft rond de paasdagen de jacht geopend op illegale logiesverstrekkers. Slechts één bezocht adres was in orde, dat bleek een woonhuis te zijn. Als de illegale budgethotels en hostels niet sluiten, legt het stadsdeel de ondernemers een dwangsom op. Begin volgende week wil het stadsdeel de namen naar buiten brengen, als signaal naar de exploitant dat hij verkeerd bezig is.

De illegale slaapplekken voor met name rugzaktoeristen zijn de bonafide hotels en hostels al jaren een doorn in het oog. Zij zijn bang voor oneerlijke concurrentie en vrezen voor het imago van Amsterdam.

Reageer op dit artikel