nieuws

Jalhaij neemt tijd voor zichzelf

Horeca

Na de tweede Michelin-ster was de glans er een beetje vanaf voor Pascal Jalhaij, chef-kok bij restaurant Vermeer in het NH Barbizon Palace Hotel in Amsterdam. Zo berichten welgeïnformeerde bronnen rond de chef.

Jalhaij wil zelf niet ingaan op de redenen voor zijn vertrek bij het sterrenrestaurant. Maar er zijn meerdere gronden waarom hij zijn koksmuts bij Vermeer aan de wilgen hangt. In het Amsterdamse circuleren geruchten dat het onder meer te maken zou hebben met inkrimping van het budget bij NH. Het feit dat het nieuwe restaurantconcept van NH, Nhube, nog niet van de grond komt, zou hier op wijzen.

Een ding is duidelijk: Jalhaij gaat vanaf september tijd nemen voor zichzelf. Een cursus journalistiek volgen, marathons lopen en zijn tweede boek schrijven en uitbrengen. Eind 2001 kwam zijn eerste publicatie, ‘Proeven met Pascal. Aan tafel bij restaurant Vermeer’, uit. Voor het tweede boek zou Jalhaij volgens ingewijden geen toestemming hebben gekregen van NH. Nu gaat de chef dit project zelf oppakken.

Reageer op dit artikel