nieuws

Jalhaij sloeg buitenlands aanbod af

Horeca

Pascal Jalhaij heeft een aanbod om te komen werken in Indonesië afgeslagen. De topkok kon aan de slag in een nieuw restaurant in de miljoenenstad Jakarta. Jalhaij begon deze maand bij restaurant Chatillon in het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee.

Jalhaij sloeg buitenlands aanbod af

Dat zegt Peter Booy van patissier Huize van Wely in De Telegraaf. Booy vertrekt over een paar weken naar Jakarta, waar hij een restaurant begint. ‘We hebben Pascal Jalhaij benaderd om daar de scepter te zwaaien. Maar als jonge vader bleef hij liever in Nederland’, aldus Booy in het Stan Huygens Journaal van de ochtendkrant.

Booy moest na het ‘nee’ van Jalhaij op zoek naar een andere chef-kok. Hij koos uiteindelijk voor de Fries Stefan Zijta, die jarenlang de rechterhand was van Jalhaij. Het nieuwe restaurant in Jakarta gaat Shining heten.

Jalhaij werkt sinds enkele weken in restaurant Chatillon in het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee. Daarvoor was hij een jaar zonder werk, na zijn vertrek bij Restaurant Vermeer in Amsterdam. Bij Vermeer maakte Jalhaij furore en kookte hij in korte tijd twee Michelinsterren bij elkaar.

Reageer op dit artikel