nieuws

Jamie Oliver brengt McDonald’s in zware problemen

Horeca

McDonald’s sluit in Groot-Brittannië 25 vestigingen en zet er nog eens vijftig in de etalage. De sluiting kost de fastfoodgigant 33 miljoen euro aan omzet. De Britten zetten zich steeds meer af tegen fastfood, sinds topkok Jamie Oliver vorig jaar de slechte schoolmaaltijden aan de kaak stelde.

Jamie Oliver brengt McDonald’s in zware problemen

Olivers gevecht tegen ongezonde maaltijden op scholen hebben de Britten fastfood-moe gemaakt. Er heerst een ware gezondheidstrend in het land en daarvan lijkt de fastfoodindustrie het eerste slachtoffer te zijn. De strijd van Oliver werd uitgebreid uitgemeten in een goed bekeken serie op televisie.

McDonald’s heeft als eerste fastfoodketen aangekondigd restaurants te sluiten. Verwacht wordt dat andere ketens binnen afzienbare tijd volgen. Naast de sluiting van 25 zaken heeft McDonald’s ook bekend gemaakt nog zo’n vijftig restaurants te verkopen. Hoeveel banen er door de vlucht op de tocht staan, is niet bekend.

Reageer op dit artikel