nieuws

Janssen en Vermij koken in Holland Heineken House in Athene

Horeca

Niet een grote cateraar, maar de koks Bert Janssen en Fred Vermij gaan tijdens de Olympische Spelen koken in het Holland Heineken House. Het duo gaat met een brigade van zestien koks naar Athene waar op 13 augustus de Spelen beginnen. Een eer en een uitdaging: koken voor VIPS, atleten en supporters.

Het bedrijf van Vermij en Janssen, LiveCooking Events, is door Heineken ingehuurd om de culinaire invulling te verzorgen van de Nederlandse ‘enclave’ in Griekenland. De twee freelance koks zijn trots. ‘We hebben een paar grote cateraars achter ons gelaten’, vertelt Vermij. Net als Janssen heeft hij ruim twintig jaar kookervaring. Sinds twee jaar treden beiden op bij verschillende (kook)evenementen.

‘We staan op veel grote evenementen maar dit is spannend. Heel Nederland kijkt mee’, vindt Vermij. Een bestaand Grieks restaurant wordt momenteel omgebouwd tot dertien outlets waaronder take-aways, een business lounge en een à la carte restaurant. Dat laatste is nieuw in het Holland Heineken House. Een extra service voor de gasten.

Vanzelfsprekend staan veel Nederlandse producten op het menu. Van bitterbal tot haring. Maar ook zal hier en daar een Grieks accentje zijn te bespeuren. Bijvoorbeeld Hollandse hangop van Griekse yoghurt.

Al drie maanden zijn Janssen en Vermij bezig met de voorbereidingen. Driekwart van de producten komt uit Nederland. Rombouts uit Waalwijk regelt de toevoer. Drie keer komt er een vrachtauto naar Athene. In totaal staan bijna tienduizend artikelen op de bestellijst. Beide chefs zijn volop aan het calculeren en regelen.

Vorige week vond de briefing plaats van koks die meegaan naar Athene. Allemaal freelancers uit de bestanden van Janssen en Vermij: ‘Ze zijn allemaal dolenthousiast. Wat hen betreft mogen de Spelen beginnen.’

Reageer op dit artikel