nieuws

Jeugd wil horecabanen op internet

Horeca

Het wervingsbeleid van horecabedrijven om nieuw personeel te vinden komt niet overeen met de manier van zoeken naar bijbaantjes van jongeren. Jongeren gebruiken internet om vacatures te zoeken. Dat stelt Femke Rozendaal van Bijbanen.nl, na eigen onderzoek over bijbaantjes in Amsterdam.

Jeugd wil horecabanen op internet

‘De horeca is populair bij jongeren, alleen kunnen ze de vacatures niet vinden. De horeca is nog niet bedreven met internet. Terwijl jongeren juist baantjes zoeken via het net. Horecaondernemers hangen nog steeds briefjes aan het raam’, aldus Rozendaal.

Bijbanen.nl deed in samenwerking met MKB Amsterdam onderzoek naar bijbaantjes in de hoofdstad. Daaruit blijkt dat momenteel drieduizend jongeren in de regio Amsterdam op zoek zijn naar een baan. Verder blijkt dat 80 procent van de ondervraagden dolgraag in de horeca wil werken.

Vandaag kwam naar buiten dat de horeca massaal op zoek is naar personeel. Landelijk zijn er 12.000 vacatures in de horeca beschikbaar. Volgens Koninklijk Horeca Nederland (KHN) is de aantrekkende economie de belangrijkste reden van het grote aantal vacatures.

Tip:
Jobsinhoreca.nl, voor vraag en aanbod personeel

Reageer op dit artikel