nieuws

Jeugdtheaterdagen viert eerste lustrum

Horeca

Drie dagen lang theater- en muziekvoorstellingen voor en door kinderen in het hele land. Tijdens de Jeugdtheaterdagen op 5, 6 en 7 november staat het jeugdtheater in de schijnwerpers. Het vijfjarig bestaan wordt vanavond feestelijk gevierd in Schouwburg Agnietenhof in Tiel.

Op het feestprogramma staan presentaties van allerlei jeugdtheatergroepen. Zangeres, presentatrice en musicalactrice Kim-Lian van der Meij is speciale gast. Ze geeft een miniconcert en deelt handtekeningen uit. Van der Meij is binnenkort zelf weer in het theater te zien in De kleine zeemeermin.

Speciaal voor het jubileum is een lied gemaakt, dat vanavond wordt gepresenteerd. Ha…theater is geschreven door Marjet Huiberts, de vaste tekstschrijver van Frank Groothof (Sesamstraat). Het nummer wordt eind van het jaar op cd-single uitgebracht.

Tijdens de Jeugdtheaterdagen kunnen kinderen en hun ouders in meer dan honderd theaters voorstellingen van zowel Nederlandse als Vlaamse theatergroepen bezoeken. De nieuwste voorstelling van Hakim, bekend van Sesamstraat, gaat tijdens de dagen in première. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan workshops, speurtochten, kinderdisco’s en rondleidingen achter de schermen.

Het Bureau Promotie Podiumkunsten organiseerde de Jeugdtheaterdagen in 1999 voor het eerst. Sinds dat jaar is het evenement steeds meer uitgebreid. Vorig jaar deden er negentig theaters mee en trokken de dagen in totaal 40.000 bezoekers tegenover tachtig theaters en 30.000 bezoekers een jaar eerder. Dit jaar doen er 105 theaters mee en verwacht het bureau weer meer bezoekers te trekken.

Reageer op dit artikel