nieuws

Jonnie Boer Chef van het Jaar 2005

Horeca

Jonnie Boer van restaurant De Librije in Zwolle is volgens Gault Millau de beste chef-kok van ons land. Dat is maandagochtend bekendgemaakt tijdens de officeele opening van de Horecava in Amsterdam. Smetje op de uitreiking van de wedstrijd Chef van het Jaar 2005 was dat een landelijke ochtendkrant het nieuws zaterdag al wist te melden.

Jonnie Boer Chef van het Jaar 2005

De tevredenheid bij Boer was er niet minder om. ‘Deze had ik nog niet. Door deze prijs wordt het nog drukken in onze zaak. Maar dat kunnen we aan. Dit is mooi voor de toekomst.’

De prijzenkast van Boer puilt inmiddels aardig uit. Ontbreek er nog iets? Boer: ‘Die 19,5 punten in Gault Millau. Nee, grapje. Ik kook voor mijn gasten. Het gaat bij ons altijd om de gasten. Verder hebben we flink wat plannen voor de toekomst. Daar komt zo’n prijs aardig van pas.’

De genomineerden voor de wedstrijd Beste Chef van het Jaar 2005 waren naast Boer Imko Binnerts (Hotel The Grand Winston, Rijswijk), Martin Kruithof (De Lindenhof, Giethoorn), Lucas Rive (De Bokkedoorns, Overeen) en Hans van Wolde (Beluga, Maastricht).

Reageer op dit artikel