nieuws

Jonnie Boer koopt oude gevangenis

Horeca

Jonnie en Thérèse Boer van topzaak De Librije hebben hun handtekening gezet onder het koopcontract van het Spinhuis in Zwolle. Daarmee zijn de ambitieuze horecaondernemers uit Zwolle officieel eigenaar van de oude gevangenis. Het gebouw moet gaan dienen als hotel en restaurant.

Jonnie Boer koopt oude gevangenis

Het is al geruime tijd bekend dat de Boertjes een hotel-restaurant willen beginnen in hun eigen Zwolle. Met het tekenen van het koopcontract is de verwachting dat de verbouwing van het Spinhuis in de loop van 2007 kan beginnen. Jonnie Boer ziet het nieuwe bedrijf al levend voor hem.

‘Natuurlijk moet de verbouwing heel zorgvuldig en volgens de regels worden uitgevoerd, Maar ik wil er ook wel iets van mezelf in terug zien. Het zal best wel eens knokken worden met de architect (Maarten Fritz, red.)’, aldus Boer in De Stentor. Op gezette tijden loopt hij al regelmatig rond in het pand om voeling met het pand te krijgen.

Over het nieuwe bedrijf staan voor de topkok twee zaken al helemaal vast. ‘De gasten van het hotel mogen straks die monumentale ingang van het Spinhuis gebruiken. Maar de bezoekers van het restaurant moeten door de kleine zij-ingang naar binnen komen. Dan zullen ze direct worden gegrepen voor die zo bijzondere sfeer in deze oude gevangenis’.

Opvallend feit bij het afhandelen van de koopovereenkomst was dat het pand binnen enkele seconden twee keer van eigenaar wisselde. Het monumentale pand werd door de Rijksgebouwendienst verkocht aan de gemeente Zwolle en door de wethouder met één krabbel weer doorverkocht aan Jonnie en Thérèse Boer.

Reageer op dit artikel