nieuws

Jonnie Boer: ‘Librije kan weer tien jaar mee

Horeca

Het driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle is maandag feestelijk heropend. Gegadigden voor een tafel in het toprestaurant in Zwolle konden er anderhalve maand lang niet terecht vanwege een ingrijpende verbouwing. ‘De Librije kan weer tien jaar mee’.

Jonnie Boer: ‘Librije kan weer tien jaar mee

Volgens chef-kok Jonnie Boer kan het toprestaurant weer tien jaar mee. De eerste gasten die al in het vernieuwde restaurant gegeten hebben, zijn volgens hem razend enthousiast. ‘Parijs, Londen, New York, dit restaurant past daar allemaal.’ Het oude restaurant was aan een opknapbeurt toe. ‘Het pand is nog steeds authentiek, maar de sfeer is meer van deze tijd.’

De vorige inboedel is eind juli geveild. Mogelijk krijgt die veiling nog een staartje, omdat de grootste opkoper niet aan zijn betalingen kan voldoen. Het eeuwenoude pand, ooit opgezet als bibliotheek voor monniken, is van binnen grondig aangepakt door architect Bert Verwey.

Met marmer en rustige kleuren is de eerdere bonte kleursamenstelling van geel, groen en ossenbloedrood verdwenen. Ook is de jaren geleden weggewerkte openhaard terug en zijn er vijf tafels bijgekomen. De architect kreeg de eer het restaurant officieel te heropenen. Jonnie Boer: ‘Dat heeft hij wel verdiend.’

Benieuwd naar de foto’s van de vernieuwde Librije? Bekijk dan hier de uitgebreide fotoreportage.

Reageer op dit artikel