nieuws

Jonnie Boer wordt ‘Ridder Boer

Horeca

Topkok Jonnie Boer is geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. De 39-jarige chef-kok van sterrenrestaurant De Librije in Zwolle kreeg de onderscheiding onder meer voor zijn ambassadeurschap voor de pure eetcultuur in ons land.

Jonnie Boer wordt ‘Ridder Boer

Boer zegt heel trotst te zijn op zijn onderscheiding en stelde zich tijdens de lunch van vrijdag aan de gasten van De Librije voor als ‘Ridder Boer’. Boer in het AD: ‘Volgende maand komt de koningin naar Zwolle en verzorgen wij de catering. Dan draag ik het lintje nog één keer om haar te bedanken. Vervolgens gaat het lintje in een lijstje.

Totaal zijn er dit jaar negen horecamensen – leden van Koninklijk Horeca Nederland – geridderd. Dat laat KHN weten. Naast Boer zijn dat Suze de Vries – Rietdijk van Restaurant Parkzicht in Oostvoorne, mevrouw Ai Chu Yeh-Chiu die nauw betrokken is bij de Nieuwe Chinese Menukaart en Folkert Kuperus, eigenaar van Hotel de Valk Tulip Inn en Grand Café De Doelen in Franeker.

Daarnaast is ook Frans Baars van Hotel-Restaurant Carillon in Haarlem Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Evenals Thomas Dijkstra, oud-bestuurslid sector Discotheek-Zaalbedrijven van KHN, en hotelman Cees Hoogeveen, onder meer voor zijn inzet voor Bilderberg Hotels & Resorts. Verder is er een lintje voor de 72-jarige meesterkok Raymond Jorna, mede-oprichter van Relais du Centra. Tenslotte is ook Edward Fat Hing Wong, oprichter van Sichuan Food, geridderd.

Reageer op dit artikel