nieuws

Joodse broodjeszaak open ondanks aanslag

Horeca

De Joodse broodjeszaak in Alkmaar die vorige week het slachtoffer is geworden van een vuurwerkexplosief, blijft open. Dat heeft eigenaresse Annabel Sijtsma gezegd. Vermoedelijk is het explosief geplaatst door antisemieten.

Het is niet de eerste keer dat Annabel’s Broodjeshuis het slachtoffer is van vernielingen. In november vorig jaar werd een glazen knikker door het raam geschoten en werd het pand met racistische leuzen beklad. Sijtsma in Trouw: ‘Regelmatig roepen jongeren hier voor de deur “Hamas, Hamas, alle joden aan het gas”. Dat geeft geen fijn gevoel, maar ik moet toch werken. Ik wil niet toegeven aan hen.’

Sijtsma is niet van plan haar broodjeszaak te sluiten. ‘Vrienden hebben voorgesteld om de Joodse vlag die buiten mijn winkel hangt, weg te halen. Maar dat doe ik niet. Ik heb zeven jaar in een Joods restaurant in Amsterdam gewerkt. Daar is nooit wat gebeurd. Waarom kan dat niet in Alkmaar?’

Reageer op dit artikel