nieuws

Jordaan opent aanval op horeca

Horeca

Bewoners uit de Amsterdamse Jordaan zijn allerminst blij met de recente acties van Horeca Jordaan en AiAmsterdam voor versoepeling van de regels in het uitgaansleven en rondom het terrasbeleid van onze hoofdstad.

Jordaan opent aanval op horeca

De belangengroep Horeca Overlast/Overleg Jordaan (Hooj) startte afgelopen weekend een tegenoffensief.

De belangengroep ziet niets in de lobby om terrassen langer open te houden en stoort zich aan de geluidsoverlast die er nu al is. Ook zouden de bewoners niet fatsoenlijk over straat kunnen lopen vanwege het terrasmeubilair dat veelal op de openbare weg staat.

Sluitingstijden cafés

Hooj eist dat cafés hun terras elke dag om 00.000 uur sluiten in plaats van 01.00 uur nu op door de weekse dagen en 02.00 uur in het weekend. ‘De sfeer van Salou, Leidseplein en Rembrandtplein rukt in rap tempo op naar de woonbuurten in het Centrum,’ aldus Dick van Dam, dertig jaar woonachtig in de Jordaan. ‘Amsterdam is een stad voor je vrijgezellenfeest maar niet voor je huwelijksreis.’

Hoeveel Jordanezen zijn aangesloten bij de actiegroep maakt de Amsterdamse nieuwszender AT5 niet bekend.

Reageer op dit artikel