nieuws

Kaartenvervalsers teisteren dancefestivals

Horeca

Het aantal valse entreekaarten van dancefestivals, popconcerten en grote evenementen loopt de spuigaten uit. Organisatoren binden de strijd aan met de kaartenvervalsers. Vanaf vandaag worden entreebewijzen bij de deur of poort met een barcodescanner aan een echtheidsonderzoek onderworpen.

Kaartenvervalsers teisteren dancefestivals

Zo moet het aantal valse entreekaarten drastisch afnemen. Het probleem met valse toegangskaarten is niet nieuw. Het speelt al jaren, maar door de ‘snelle handel’ via internet is het probleem rap toegenomen. Danceorganisatoren denken dat afgelopen jaren duizenden bezoekers met een niet van echt te onderscheiden vals kaartje een feest hebben bezocht. Zonder het zelf te weten.

De valse kaarten zijn vaak blanco gestolen exemplaren. Met behulp van thermische printer worden ze voorzien van tekst. ‘Je kunt daarna niet zien of je een echt of vals kaartje hebt’, zegt een woordvoerder van Mojo Concerts, de grootste organisator van concerten in Nederland, in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel