nieuws

Kamers boeken via internet weer populairder

Horeca

Het direct boeken van een hotelkamer via internet wordt nog steeds populairder. Volgens cijfers van het Amerikaanse onderzoeksbureau TravelCLICK hebben de grote hotelketens in het eerste half jaar van 2004 28 procent meer boekingen via het web ontvangen dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het onderzoeksbureau spreekt van een ‘dramatische toename’ van het aantal internetboekingen. Opvallend daarbij is dat klanten steeds vaker de weg weten te vinden naar de eigen websites van de grote hotelketens. Voorheen kwam een groter deel van de boekingen binnen via boekingssites die het hotelaanbod in bepaalde streken of steden op een rij zetten.

TravelCLICK verwacht dat deze trend zich de komende jaren nog veel verder zal ontwikkelen. De boekingen via internet gaan vooral ten koste van de telefonische boeking van hotels. Dat is met 34 procent nog altijd wel de meest gebruikte methode. Zo’n 22 procent van de boekingen werd via de eigen website geboekt, 4 procent via bemiddelingssites en 3 procent via de websites van reisbureaus.

Reageer op dit artikel