nieuws

Kampen mikt op nieuw hotel in pannenfabriek

Horeca

Een sterrenhotel in Kampen komt dichterbij. De gemeente wil 370.000 euro investeren in ombouw van één van de Berk-panden (pannenfabriek BK) tot een viersterrenhotel. De totale kosten worden geraamd op ruim zeven miljoen euro.

Dat blijkt uit het raadsvoorstel voor de besteding van het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing, een pot met bijna vier miljoen euro die Kampen van het Rijk heeft gekregen voor de periode 2000-2005.

Bouwbedrijf Mateboer BV gaat het voormalige fabrieksterrein herontwikkelen en wil er zo‘n 180 woningen bouwen. In één van de panden op het Berkterrein, het zogeheten F12-gebouw, zaten voorheen de directeurs- en portierswoning. De provincie beschouwt het pand als industrieel erfgoed en vindt dat het behouden moet blijven. Het kan een hotelfunctie krijgen, zo heeft onderzoek uitgewezen.

Er hangt echter wel een prijskaartje van zo‘n zeven miljoen euro aan. Mateboer heeft oren naar een hotel in het pand indien renovatie van het casco buiten de reguliere investering wordt gehouden. Opknappen van het casco gaat naar verwachting zo‘n 1,6 miljoen euro kosten.

Kampen wil er 370.000 euro in stoppen, terwijl ook de provincie er geld in wil steken. Hoeveel is echter nog niet duidelijk.

Dat blijkt uit het raadsvoorstel voor de besteding van het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing, een pot met bijna vier miljoen euro die Kampen van het Rijk heeft gekregen voor de periode 2000-2005.

Bouwbedrijf Mateboer BV gaat het voormalige fabrieksterrein herontwikkelen en wil er zo‘n 180 woningen bouwen. In één van de panden op het Berkterrein, het zogeheten F12-gebouw, zaten voorheen de directeurs- en portierswoning. De provincie beschouwt het pand als industrieel erfgoed en vindt dat het behouden moet blijven. Het kan een hotelfunctie krijgen, zo heeft onderzoek uitgewezen.

Er hangt echter wel een prijskaartje van zo‘n zeven miljoen euro aan. Mateboer heeft oren naar een hotel in het pand indien renovatie van het casco buiten de reguliere investering wordt gehouden. Opknappen van het casco gaat naar verwachting zo‘n 1,6 miljoen euro kosten.

Kampen wil er 370.000 euro in stoppen, terwijl ook de provincie er geld in wil steken. Hoeveel is echter nog niet duidelijk.

Reageer op dit artikel