nieuws

Kasteel Doorwerth doelwit MTV-programma Blaggers

Horeca

Bezoekers van kasteel Doorwerth in de gelijknamige gemeente kunnen opgelucht adem halen. Het spookt er namelijk niet. Onderzoekers concludeerden afgelopen februari nog dat er een spook in het kasteel woonde, maar het blijkt echter een grap te zijn van televisieprogramma Blaggers van MTV.

De neponderzoekers hadden onder meer foto’s waarop volgens hen een verschijning te zien was, maar de afbeeldingen blijken achteraf nep te zijn. De ‘ontdekking’ kreeg wel veel aandacht van de media.

De grap kwam afgelopen weekeinde aan het licht in het MTV-programma Blaggers, waarin mensen en instanties om de tuin worden geleid. ,,We zijn er helemaal ingetuind”, aldus een woordvoerster van het kasteel.

Er doen al langer verhalen de ronde over spoken op kasteel Doorwerth. Het Britse televisieprogramma The Most Haunted verrichtte dit jaar serieus onderzoek op het kasteel en maakte daarover een documentaire van anderhalf uur. Harde bewijzen vonden de onderzoekers niet.

Reageer op dit artikel