nieuws

Kasteelheer Blom geeft zich niet gewonnen

Horeca

Projectontwikkelaar Tijs Blom verdedigt Kasteel Almere met hand en tand. Hij heeft bij de rechtbank de afhandeling van de onderhandse verkoping van het hotel in aanbouw door de Rabobank aangevochten. Het hotel stond op de nominatie te worden geveild, maar de veiling ging niet door omdat er op het laatste moment een onderhands bod werd gedaan.

Vermoedelijk gaat het om een bod van een Duitse gegadigde. De Rabobank besloot het kasteel van de hand te doen omdat Tijs Blom tot nog toe onvoldoende zekerheden kon geven omtrent de financiering van het project. De bank wilde bovendien dat eerder door de Rabobank Eemnes verstrekte leningen werden terugbetaald.

Door via een rechtszitting de onderhandse verkoping te stoppen, hoopt Blom tijd te hebben alsnog met een oplossing te komen, zodat hij het project zelf kan voltooien. De rechtbank doet volgende week uitspraak.

Reageer op dit artikel