nieuws

‘Kattenvoer gezonder dan fastfood

Horeca

Kattenvoer is gezonder dan fastfood. Voer voor katten en honden bevat minder vet, zout en suiker dan de meest fastfoodmaaltijden. Tot deze schrikaanjagende conclusie kwam een Brits onderzoek.

‘Kattenvoer gezonder dan fastfood

Dat meldt de populaire Britse website Advalvas.be. Uit een analyse blijkt dat een blikje kattenvoer van Gourmet Gold 2,9 gram vet per 100 gram bevat. In een Big Mac van McDonald’s of een pizza van Pizza Hut zit maar liefst drie keer zoveel vet. In het hondenvoer van Cesar zit 4,4 gram vet per 100 gram.

De onderzoekers nuanceren de uitkomsten enigszins door te melden dat katten en honden alle voedingsstoffen in één maaltijd moeten hebben. Mensen kunnen hun menu variëren en fastfood afwisselen met gezonde en vitaminerijke maaltijden.

Reageer op dit artikel