nieuws

Keukenhulp steenrijk na winst jackpot

Horeca

Een keukenhulp van zorgcentrum De Burcht in Hoogezand is in één klap steenrijk geworden. De medewerker is winnaar geworden van de Staatsloterij-jackpot die gevuld is met maar liefst 8 miljoen euro.

De hulp in de keuken moet de mega-jackpot wel delen met negentien collega’s, waaronder receptiemedewerkers en schoonmaakpersoneel van het verzorgingstehuis in de Groningse stad. Alle winnaar krijgen binnenkort 400.000 euro op hun bankrekening bijgeschreven.

De twintig gelukkigen speelden al jaren samen mee in de Staatsloterij. ‘Het is een heel welkome aanvulling voor mensen die hun leven lang voor iets meer dan het minimumloon hebben gewerkt’, stelt de zegsvrouw verheugd.

Niemand neemt overigens ontslag. ‘Daarvoor is het bedrag ook iets te klein. Sommigen zetten het weg voor hun pensioen, een ander koopt er een tweede huisje in Zandvoort voor of laat de kozijnen vernieuwen.’

Reageer op dit artikel