nieuws

Keukenkansen vrouwen en mannen gelijk

Horeca

De kansen van vrouwelijke en mannelijke leerling-koks in professionele keukens zijn gelijk. Dat blijkt uit het Tijdwijzer-onderzoek, een permanent on-line onderzoek naar lonen en andere arbeidsvoorwaarden in Nederland.

Keukenkansen vrouwen en mannen gelijk

Terwijl de meeste koks man zijn, zijn er onder leerling-koks eveneens mannen als vrouwen. Unaniem zijn leerling-koks in het onderzoek van mening dat vrouwen en mannen gelijke kansen hebben. Verder blijkt uit het onderzoek de helft van alle leerling-koks tevreden is met hun loon.

Ook blijkt dat twee van de vijf leerling-koks een vaste aanstelling heeft. Eén van de vijf is trainee. Tweederde wil uiteindelijk carrière maken, maar slechts de helft hiervan ziet ook goede perspectieven.

Reageer op dit artikel