nieuws

Keuringsdienst actief tijdens Koninginnedag

Horeca

De Keuringsdienst van Waren heeft tijdens Koninginnedag in Utrecht op de vrijmarkt 200 kilo bedorven vlees in beslag genomen. In Rotterdam kon de dienst voorkomen dat een verkoper 250 bedorven pizza’s aan de man zou brengen. In Amsterdam was het met de hygiëne maandag aanmerkelijk beter gesteld.

Rotterdam sprong er dit jaar uit met het aantal processen-verbaal en waarschuwingen. Vierendertig verkopers werden door de dienst beboet, 24 kregen een standje. In de meeste gevallen ging het in Rotterdam om slecht gekoelde of niet afgedekte etenswaren. Het voedsel hoefde, op de 250 pizza’s na, niet in beslag te worden genomen omdat het nog niet was bedorven.

In Utrecht was dat anders. Naast de hoeveelheid vlees werden ook nog zeshonderd bekers yoghurt en zes kratten belegde broodjes uit de handel genomen. Daarnaast deelden de medewerkers van de keuringsdienst achttien waarschuwingen uit.

Amsterdam sprong er volgens de keuringsdienst positief uit dit jaar. Zeventien handelaren kregen een waarschuwing en er werd 9 kilo vlees en een gelijke hoeveelheid vis in beslag genomen. Groningen hield dit jaar voor het eerst een vrijmarkt. In samenwerking met de gemeente had de Keuringsdienst van Waren spelregels opgesteld. Op de vrijmarkt was volgens de dienst duidelijk te merken dat dit een goed effect op de hygiëne heeft gehad.

Reageer op dit artikel