nieuws

Keurmerk voor Nederlandse haringvissers

Horeca

Vier Nederlandse haringvissers krijgen een MSC-keurmerk voor natuurvriendelijke vangstmethoden. Dat heeft het Wereld Natuur Fonds (WNF) woensdag bevestigd. Het keurmerk houdt in dat de vissers geen bodemschade veroorzaken en de bijvangst minimaliseren.

Deze duurzame vorm van visserij, waaraan in totaal acht bedrijven (ook uit Denemarken, Frankrijk en Groot-Brittannië) meedoen, is goed voor het 40 procent van het Europese haringquotum. De bedrijven hebben achttien grote diepvriesharingtreilers in de vaart.

De Marine Stewardship Council (MSC), gevestigd in Londen, is in 1997 opgezet door het WNF en het Unileverconcern, als een van de grootste visinkopers ter wereld. MSC is tegenwoordig zelfstandig maar wordt nog wel gespekt door de twee oprichters.

Reageer op dit artikel