nieuws

KHN dicht bij akkoord cao met De Unie

Horeca

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) is dicht bij een akkoord met vakbond De Unie voor een nieuwe horeca-cao. Dat laat onderhandelaar Adrie van Bokkum van De Unie weten. Maandag heeft KHN een laatste eindbod neergelegd waarin de horecabond voor woensdag 12.00 uur een reactie op wil hebben.

KHN dicht bij akkoord cao met De Unie

Het wordt dus slikken of stikken voor de vakbonden. De grote bonden FNV Horecabond en CNV Bedrijvenbond schoven in mei het eindbod van KHN resoluut van tafel en lijken nu geenszins akkoord te gaan met het laatste voorstel. Nu De Unie waarschijnlijk wel instemt met een nieuwe cao, is het goed denkbaar dat FNV en CNV achter het net vissen.

KHN ontkent overigens dat er al een akkoord is met De Unie, zo meldt De Telegraaf. Wel meldt de horecabond dat het maandag alle drie de vakbonden een laatste bod heeft gepresenteerd. Kernpunten daarin zijn een looptijd van twee jaar en acht maanden, en het overeenkomen van arbeidsvoorwaarden zoveel mogelijk terugbrengen naar de ondernemer. De bonden hebben tot woensdagmiddag 12.00 uur de tijd om ja of nee te zeggen tegen het eindbod.

‘Voor de FNV kan het kiezen of delen worden’, zo laat KHN-onderhandelaar Paul Schoormans weten in De Telegraaf. ‘Per 1 juli moet er gewoon een cao komen’, vult Van Bokkum van De Unie aan.

Reageer op dit artikel