nieuws

KHN: ‘Gast moet creditcardkosten betalen

Horeca

Horecaondernemers moeten de kosten van creditcardbetalingen doorbereken aan de gast. Dat zegt Koninklijk Horeca Nederland (KHN). ‘Het is onterecht dat ondernemers financieel moeten opdraaien voor de voordelen die de consument van een creditcard heeft’.

KHN: ‘Gast moet creditcardkosten betalen

Directeur Jeu Claes van KHN is stellig: ‘Creditcardorganisaties bieden consumenten allerlei extra’s bij de creditcard zoals uitgesteld betaling, verzekeringen en spaarmogelijkheden. Ondernemers betalen op hun beurt hoge tarieven aan creditcardverwerkers’.

Claes vervolgt: ‘Het is onterecht dat ondernemers financieel moeten opdraaien voor de voordelen die de consument van een creditcard heeft. Het is logisch dat de consument daar zelf voor betaalt, wanneer hij kiest voor betaling met een creditcard’.

Volgens Claes is de horecaondernemer het kind van de rekening voor ‘lokkertjes waarmee de consument door de creditcardbedrijven wordt bestookt’. ‘De creditcardtarieven rijzen echt de pan uit. Het is onterecht dat de kosten volledig worden neergelegd bij ondernemers’, aldus Claes.

Zie ook:

Horeca vreest creditcardkartel

Reageer op dit artikel