nieuws

KHN hoopt op aanpassing Drank- en Horecawet

Horeca

Koninklijke Horeca Nederland ziet kansen in de val van het kabinet als het gaat om de nieuwe Drank- en Horecawet. ‘De nieuwe Drank- en Horecawet staat tijdelijk in de ijskast. Dat geeft ons meer tijd om alle partijen goed te informeren over onze standpunten betreffende deze wet.

KHN hoopt op aanpassing Drank- en Horecawet

Dit zegt KHN-woordvoerder Joris Prinssen desgevraagd tegen MissetHoreca.nl. ‘Wat het precies gaat betekenen voor de inhoud van de nieuwe Drank- en Horecawet weten we natuurlijk nog niet. Maar wij zien hierin wel kansen en hopen op inhoudelijke aanpassingen.’

Partij standpunten

‘Het is lastig om in te schatten hoe het nieuwe kabinet er uit gaat zien; welke kleur gaat straks de boventoon voeren? Maar wij gaan in de extra tijd alle partijen zo goed mogelijk informeren over onze standpunten,’ besluit Prinssen.

KHN maakt zich al geruime tijd sterk om aanpassingen door te willen voeren in het voorstel voor de nieuwe Drank en Horecawet. Zo is de branchevereniging tegen het plan om gemeentes meer zelf te laten beslissen over het alcoholbeleid.

Daadkracht en economie

Dat KHN kansen ziet voor de nieuwe drank- en horecawet wil niet zeggen dat de organisatie blij is met de val van het kabinet. ‘De val van het kabinet leek onvermijdelijk op een uiterst ongunstig moment. De samenleving en onze ondernemers hebben behoefte aan vertrouwen en daadkracht om de economie het hoofd te bieden,’ zegt voorman Lodewijk van der Grinten.

Reageer op dit artikel