nieuws

KHN: ‘Horeca stop met bieracties

Horeca

De bezorgdheid over bieracties in horecabedrijven neemt flink toe. Een bieroorlog in cafés en disco’s heeft als gevolg dat de bierprijzen fors dalen. Koninklijk Horeca Nederland (KHN) roept horecaondernemers op direct te stoppen met het stunten met de prijs van bier.

KHN: ‘Horeca stop met bieracties

De meldt De Telegraaf. ‘Happy hours en varianten daarop zijn een oplossing voor de korte termijn, maar uiteindelijk gaat het tegen je werken. Het lokt drankmisbruik uit’, aldus woordvoerder Esther Herber van KHN in De Telegraaf.

De concurrentieslag tussen horecabedrijven is onder andere goed merkbaar op de Arnhemse Korenmarkt, het populaire uitgaansplein van de stad. ‘Je ziet steeds vaker bier voor vijftig cent. Wij gaan niet zo ver, maar hebben wel happy hours’, aldus medewerker Jelle Tinke van De Korenbar in de ochtendkrant.

De Stichting Alcoholpreventie vreest de gevolgen van de bieroorlog en hoopt dat minister Hoogervorst van Volksgezondheid ingrijpt, zo meldt De Telegraaf. De stichting doet al lange tijd verwoede pogingen om alcoholmisbruik tegen te gaan.

Reageer op dit artikel