nieuws

KHN richt genootschap vrienden van de horeca op

Horeca

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) is bezig met de oprichting van het Genootschap Vrienden van de Horeca. Een zeventiental prominente Nederlanders heeft inmiddels toegezegd lid te willen zijn van het genootschap. Onder hen bevinden zich onder meer voorzitter van het Centraal Brouwerij Kantoor Hans Wiegel, ANWB-directeur Guido van Woerkom, commissaris van de koningin in Zuid-Holland Jan Franssen en VNO-NCW-voorzitter Jacques Schraven.

KHN richt genootschap vrienden van de horeca op

KHN ontplooit het initiatief in het kader van de actie: de horeca, gastheer van de samenleving. De actie is bedoeld om de dienstverlening van de horeca en het imago van de bedrijfstak te verbeteren. KHN hecht eraan periodiek met markante persoonlijkheden uit de samenleving van gedachten te wisselen. De bedoeling is om minimaal eenmaal per jaar bijeen te komen om te praten over de relatie: horeca en samenleving.

Het genootschap moet dienst doen als klankbord voor het bestuur van KHN. Behalve genoemde prominenten maken inmiddels ook algemeen directeur van Heineken Erik Korthals Altes en dr. Otto van der Gablentz, voormalig ambassadeur van de Bondsrepubliek Duitsland, deel uit van het genootschap. De verwachting is dat Loek Hermans, voorzitter van MKB Nederland binnenkort toetreedt.

Reageer op dit artikel