nieuws

KHN schrijft Donner over auteursrechten

Horeca

KHN heeft de problematiek rond de incasso van auteursrechten aangekaart bij minister Donner van Justitie. In een open brief aan minister pleit de branchevereniging namens diverse organisaties voor maatregelen.

De brief volgt op verschillende overleggen met diverse incasso-organisaties de afgelopen jaren. KHN spreekt over een te grote verdeling van het auteursrechtelijke incassoveld om werkelijk tot verandering te kunnen komen. ‘Door de monopolistische opstelling bleek ons betoog aan dovemansoren gericht’, aldus directeur Jeu Claes van KHN in de brief.

KHN verzoekt onder meer drie collectieve beheersorganisaties die door de Minister van Justitie zijn aangewezen (BUMA/STEMRA, SENA en Stichting Reprorecht) terug te brengen naar één loket. Verder wil de branchevereniging transparante grondslagen voor de berekening van de vergoedingen.

De brief die vrijdag 11 februari is verstuurd, is naast KHN opgesteld door VNO-NCW, MKB-Nederland, UNETO-VNI, Bovag, Raad Nederlandse Detailhandel, Mitex, VSCD, RECRON, Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten en de Vereniging van Nederlandse Theatergezelschappen en –producten.

Download hier de brief.

Reageer op dit artikel