nieuws

KHN start eigen inkoopclub

Horeca

Branchevereniging Koninklijk Horeca Nederland begint een inkoopcombinatie voor horecaondernemers. Dat heeft directeur Jeu Claes bekendgemaakt. Horecaondernemers die belangstelling hebben moeten nog wel even geduld hebben. De inkoopcombinatie gaat pas in 2015 van start gaan.

KHN start eigen inkoopclub

Claes maakte het ambitieuze plan bekend tijdens een bijeenkomst van het Foodservice Network in Enschede. KHN zegt dat een inkoopcombinatie voor horecaondernemers grote kansen biedt om het rendement te verbeteren. De nieuwe organisatie moet Horeca Smart Chain gaan heten.

De Horeca Smart Chain wordt eigendom van KHN, horecaondernemers en leveranciers. Het plan is ontwikkeld in samenwerking met het bureau Foodstep, TNO en KPN. Jeu Claes spreekt over een droom die werkelijkheid wordt. ‘Met dit plan gaan we gezamenlijk in één stap de 21ste eeuw in met enorme kostenbesparingen voor beide partijen. Uiteindelijk heeft de consument hier baat bij’, aldus Claes in een persschrijven.

Het plan houdt in dat ondernemers via een geautomatiseerd systeem producten bestellen. Afnemers en leveranciers maken vooraf afspraken over de bestelfrequentie en de aflevertijden. De logistieke kosten per levering zijn transparant. Ondernemers kunnen bonussen verdienen als zij met de leveranciers ideale aflevertijden afspreken.

Reageer op dit artikel