nieuws

KHN-voorzitter doelwit FNV-actie

Horeca

De FNV Horecabond heeft maandag 5 december met zwarte pieten vijf vestigingen van restaurantketen Hajé bezocht. Eigenaar van de keten is Hajé de Jager, voorzitter van branchevereniging Koninklijk Horeca Nederland (KHN). Bij de zaken in Heerenveen en Lelystad werden de pieten de deur gewezen.

KHN-voorzitter doelwit FNV-actie

Dat meldt de FNV Horecabond. De vakbond probeerde met de acties medewerkers informeren over de in hun ogen onfatsoenlijke horeca-cao. Bij de vestiging in Heerenveen moest de politie er aan te pas komen. Deze maakte geen proces-verbaal op.

De acties bij Hajé moeten worden gezien in een breder kader. De FNV Horecabond wil met een landelijke campagne horecapersoneel informeren over de afgelopen zomer afgesloten cao. FNV heeft KHN en vakbond De Unie, die met KHN tot een akkoord kwam, de zwarte piet toegeschoven.

Hajé de Jager zegt het jammer te vinden dat FNV met acties op de proppen komt. ‘Dit draagt niet bij tot een oplossing. Je kunt beter met elkaar om de tafel gaan zitten en het probleem bespreken. Wij hebben nou eenmaal deze keuze gemaakt. Dat is gebeurd na goed overleg. Nu krijgen we een soort loopgravenoorlog. Het zal bij de FNV ongetwijfeld een rol hebben gespeeld dat ik bestuurlijk actief ben bij KHN. Ach, laat mij maar in de wind staan. Dat hoort er nou eenmaal bij.’

Reageer op dit artikel