nieuws

KHN vraagt hulp in van Astmafonds

Horeca

Koninklijk Horeca Nederland heeft het Astmafonds en Stivoro om tips en ideeën gevraagd om zo tot een acceptabel rookbeleid voor de horeca te komen. In september hebben KHN en minister Hoogervorst besloten, dat een rookbeleid via een stappenplan geregeld wordt. In de totstandkoming van dit Stappenplan wordt samengewerkt met diverse maatschappelijke instellingen.

De horeca is in principe vrijgesteld van de eis om werknemers een rookvrije werkplek te garanderen. Aan de uitzondering van de horeca voor de rookvrije werkplek is geen termijn gekoppeld. Wel moet er via een gezamenlijke inspanning een stappenplan komen, dat tot concrete maatregelen leidt, die in lijn lopen met het maatschappelijk draagvlak aangaande niet roken.

Om tot een evenwichtig Stappenplan te komen worden horecaondernemers veelvuldig en intensief benaderd. Niet alleen Stivoro en het Astmafonds zijn door Koninklijk Horeca Nederland om tips en ideeën gevraagd, maar ook andere maatschappelijke instellingen, zoals de FNV Horecabond, CNV Bedrijvenbond, De Unie, ANWB, NOC-NSF, Recron, Nederlandse Kankerbestrijding, Nederlandse Hartstichting, Consumentenbond en de Stichting Sigaret Industrie.

Hebt u suggesties voor het stappenplan? Laat het dan weten in ons forum Discussiepunt.
Nu reageren

Dit nieuws kunt u ook per e-mailnieuwsbrief toegestuurd krijgen. Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Reageer op dit artikel