nieuws

KHN wijst op korting energieverbruik

Horeca

Doordat de energieprijzen de laatste tijd flink gedaald zijn, meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in samenwerking met Energy Circle dat dit het juiste moment is om de tarieven vast te zetten.

KHN wijst op korting energieverbruik

Dit kan een besparing tussen de 500 en 1.500 euro opleveren, aldus directeur Lodewijk van der Grinten van KHN. Zowel de kleinverbruikers als de grootverbruikers hebben baat bij het vastzetten van het tarief, meldt KHN op haar site.

Veel energiemaatschappijen adverteerden rond de jaarwisseling met hun lage tarieven. Maar sinds die tijd zijn de olieprijzen en daarmee de energieprijzen flink gedaald. ‘Wij denken dat de stroomprijzen nu op hun dieptepunt zitten’, aldus Gerben Timmer van Energy Circle.

Kortingsregeling

Energy Circle adviseert KHN en haar leden bij het inkopen van energie. Zij hebben eind april voor honderden leden van KHN de tarieven vastgesteld tot eind 2012. De leverancier die energie levert is Energie:Direct. Dit bedrijf biedt een korting van 8,5 tot 11 procent op de variabele tarieven.

Deze samenwerking met Energy Circle is gestart in 2007 en de ervaringen tot nog zijn heel goed. In tegenstelling tot een eerdere inkoopovereenkomst op het gebied van energie levert deze kortingsregeling nauwelijks klachten op.

Reageer op dit artikel