nieuws

KHN wil lastige discogangers gaan aanpakken

Horeca

Uitgaansgelegenheden in Amsterdam werken samen met de gemeente en de politie aan een plan om lastige discogangers aan te pakken. Dat zei een woordvoerder van de Amsterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland. De horecaorganisatie had donderdag een gesprek met burgemeester Cohen waarin problemen in de uitgaanswereld aan de orde kwamen.

Volgens de Amsterdamse horeca hebben discotheken en clubs in de hoofdstad regelmatig last van een groep van ongeveer tweehonderd Marokkaanse jongens die zich niet weten te gedragen. Door hun gedrag houden portiers ook andere Marokkanen tegen. Uit recent onderzoek van de gemeente bleek dat eenvijfde van de allochtone jongeren wel eens of vaak wordt geweigerd bij uitgaansgelegenheden.

Reageer op dit artikel