nieuws

KHN zoekt nieuwe voorzitter

Horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is gestart met het zoeken naar een opvolger van Hajé de Jager die als voorzitter van KHN in het voorjaar van 2010 vertrekt. De voordrachtscommissie roept geïnteresseerden op zich te melden.

KHN zoekt nieuwe voorzitter

De Jager vertrekt in het voorjaar van 2010 als voorzitter van KHN, omdat zijn maximale zittingstermijn van zes jaar erop zit. De voordrachtscommissie is gestart met de werving van kandidaten, zo staat te lezen op de website van KHN. Een profielschets is beschikbaar.

Kandidaten moeten in ieder geval aansprekend en herkenbaar zijn als voorzitter voor verschillende geledingen binnen KHN. Verder moet hij of zij in staat zijn om eigentijds en professioneel sturing te geven aan de branchevereniging. Ook is het van belang dat de kandidaat een gezonde bedrijfsvoering heeft.

Voorzitter van KHN

Uit de eerste aanmeldingen maakt de voordrachtscommissie een eerste selectie. Een aantal kandidaten wordt uitgenodigd voor een gesprek. In mei 2010 kiest de Ledenraad de nieuwe voorzitter. Kandidaten kunnen zich voor 11 november 2009 melden.

De voordrachtscommissie bestaat uit vier vertegenwoordigers van de Ledenraad, aangevuld met twee leden van het Landelijk Bestuur, te weten Frans Baars, Antonio van den Hengel, Fred van Rooij, Rob van der Tweel, Jos Kamphuis en Lucas Petit.

Reageer op dit artikel