nieuws

Kippen groeien de pan uit

Horeca

Engelse vleeskuikens worden zó snel opgekweekt dat ze binnen zes weken 2,5 tot drie kilo wegen. Ze kunnen nauwelijks nog op hun pootjes staan, meldt de Engelse krant The Independent.

Kippen groeien de pan uit

Volgens Britse dierenbeschermingsorganisaties is deze snelle groei schadelijk voor de gezondheid en daarom onaanvaardbaar. Zo is er een toename van kippen met hartziektes en is vroegtijdige sterfte onder kuikens groot. ‘Deze vogels groeien zo snel dat ze uit elkaar vallen’, aldus een woordvoerder van Compassion in World Farming.Kuikenuitval vanwege te snelle groei komt in Nederland minder voor. Volgens Henk Hulsberg van het Productschap Vee, Vlees en Eieren streven Nederlandse kuikenhouderijen er niet naar om het pluimvee groter te maken omdat dan dezelfde problemen als in Engeland zouden ontstaan. ‘En daar zit niemand op te wachten.’

Reageer op dit artikel