nieuws

Klant wordt gast’ bij ISPC

Horeca

Daar moet op gedronken worden’, jubelden ISPC-baas Jean-Louis Fourcroy (links) en vestigingsdirecteur Robbert Jan van der Ent Braat maandag bij de opening van ISPC Utrecht: 4000 vierkante meter winkeloppervlak op bedrijventerrein De Liesbosch in Nieuwegein.

Klant wordt gast’ bij ISPC

De start in Utrecht komt een maand na de sluiting van ISPC Bodegraven. Die vestiging liep al een tijdje niet lekker meer. ‘Bodegraven lag redelijk centraal en was makkelijk bereikbaar, maar door files bleven de ondernemers steeds vaker weg. Bovendien zagen we dat horecaondernemers hun versgroothandel dicht in de buurt willen hebben. Met de vestiging in Utrecht kunnen we in die behoefte voorzien.’

ISPC pompte 2,5 miljoen euro in het cash & carry-concept: de vestiging Utrecht is er voor het boodschappen doen, beleveren gebeurt alleen nog vanuit het veel grotere ISPC Breda. In drie maanden tijd is het 35 jaar oude pand in Nieuwegein compleet gestript en omgetoverd tot een versmarkt. De verwachtingen zijn hooggespannen bij de directie. ‘Binnen twee jaar een omzet van 10 miljoen euro’, zegt commercieel directeur Marcel Vugts.

De daling van de restaurantomzetten (volgens het CBS leverden de circa 4000 restaurants in Nederland de afgelopen 39 maanden 20 procent in) heeft ook ISPC gemerkt. Dalende volumes, dalende omzetten, maar het bedrijf heeft de klappen goed kunnen opvangen. ‘Door slim naar het assortiment te kijken, maar ook door nieuwe markten aan te boren.’ Een van die nieuwe markten is de exclusieve bedrijfscatering, waarbij ISPC een sterk adviserende rol heeft.
Maar de horeca en de horecaondernemer blijven de belangrijkste klanten. Of eigenlijk moeten we gasten zeggen. Marcel Vugts. ‘Onze klant wordt steeds meer onze gast. Hij komt hier niet alleen om z’n boodschappenwagentje te vullen. Hij wil advies, hij wil proeven en beleven, en wij willen daar op inspelen.’

In een hoekje van het pand is een promorestaurant geopend, Chez Jean Lou, vernoemd naar de grote baas, waar ondernemers naar hartelust kunnen proeven en proberen. Verkopers van ISPC hebben de afgelopen maanden een kleine duizend horecaklanten van ISPC in de regio bezocht. De meesten van hen waren maandagavond bij de opening. Om samen met de directie het glas te heffen en alvast een rondje te maken langs de wijnen van Fourcroy & Lenselink, de bassins vol rivierkreeft en het wild en gevogelte in de vrieshal. Met de poncho aan uiteraard.

Reageer op dit artikel