nieuws

Klasse uit Quincy

Horeca

Sancerre en Pouilly-Fumé: het zijn de zeer gereputeerde droge witte wijnen uit het Loire-dal – en gewoonlijk ook de duurste. Vanwege hun bekendheid staan ze bovendien overal op wijnkaarten, wat betekent dat een restaurant zich hiermee niet of nauwelijks kan onderscheiden. Dit zijn twee goede aanleidingen om eens te kijken naar alternatieven. Die zijn er […]

Sancerre en Pouilly-Fumé: het zijn de zeer gereputeerde droge witte wijnen uit het Loire-dal – en gewoonlijk ook de duurste. Vanwege hun bekendheid staan ze bovendien overal op wijnkaarten, wat betekent dat een restaurant zich hiermee niet of nauwelijks kan onderscheiden. Dit zijn twee goede aanleidingen om eens te kijken naar alternatieven. Die zijn er ook. Menetou-Salon bijvoorbeeld, net als Reuilly en Quincy. Uit dat laatste gebied (175 hectare) heb ik een heel geslaagde wijn ontdekt. Net als Sancerre en soortgenoten werd hij vervaardigd van alleen de sauvignon blanc. Het betreft de Quincy 1999 van Jean-Claude Roux. De wijn biedt een knisperend-droge smaak, heeft een opwekkend karakter en geeft in zijn aroma elementen van citrusvruchten plus kruisbessen (ƒ11,85).

Levert & Schudel, tel. (020) 624 24 94, fax (020) 624 95 48.

Reageer op dit artikel